Samen meer waarde
Delen:
TwitterLinkedInEmail

Beveiligingsincident mailaccount ODZOB

Op 2 oktober 2018 ondervond de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) een inbraak op een mailaccount. Wij constateerden dat dit mailaccount werd gebruikt voor het versturen van SPAM-berichten. Onze technici hebben het incident bestempeld als een beveiligingsincident.

 

Vervolgens is het mailaccount direct geblokkeerd en het wachtwoord gewijzigd. De toegang tot het account werd daardoor onmogelijk gemaakt en het versturen van de SPAM-berichten werd beëindigd. Het datalek is op 3 oktober gemeld bij de autoriteit persoonsgegevens.

 

We kunnen echter niet uitsluiten dat 470 e-mails met persoonsgegevens zijn geschonden. Deze persoonsgegevens zijn namen, e-mailadressen en telefoonnummers. De ODZOB hecht er veel waarde aan dat persoonsgegevens bij ons veilig zijn. Wij doen er alles aan om persoonsgegevens te beveiligen en zetten alle mogelijke middelen die technisch en organisatorisch mogelijk zijn in, om dit te bewerkstelligen en nieuwe incidenten te voorkomen.

 

Wij bieden onze relaties onze welgemeende excuses aan voor dit incident. Wilt u meer informatie dan wel heeft u vragen, neemt u dan gerust contact op met onze Functionaris Gegevensbescherming via het algemene telefoonnummer van de ODZOB.

 

Naar overzicht

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant voert voor 21 gemeenten en de provincie de wettelijke milieutaken uit
op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving