Samen meer waarde

ODZOB on Tour 2018

ODZOB on Tour weer van start!

 

Met meer dan 100 verkochte tickets gaat de 3e 'ODZOB on Tour week' goed van start.In totaal zijn er 32 activiteiten en 26 collega's die deelnemers mee op pad nemen. 

Alweer bijna aan het eind van de Tour! Donderdag was er tijd voor de Stal van de Toekomst, lezingen over duurzaamheid en de Omgevingswet en een bezoek aan Batadorp. 

Odzob_on_Tour_2018_Stal_van_de_toekomst-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_2529

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag weer een gevarieerd programma: van de Tongelreep en hoe zij met energie omgaan tot toezicht op motorcrossen en van bodemtoezicht bij een geluidswal tot een samenwerking met GGD op festivals als het gaat over gehoorschade.

 

Odzob_on_Tour_2018_motorcross-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odzob_on_Tour_2018_geluidswal_Hapert-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 2e dag van de OD on Tour bracht weer veel verschillende activiteiten. Zo was er in de ochtend een presentatie over ondermijning, in samenwerking met Politie en PIT. De BOA’s van het buitengebied namen weer enkele belangstellenden mee naar buiten, evenals de agrarische toezichthouder.

In de Wollendeken fabriek kreeg een grote groep uitleg over hoe de ODZOB omgaat met belangen die spelen bij de restauratie van het rijksmonument én de afstemming met de bouw van nieuwe woningen.

 

Foto ondermijning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wollendekenfabriek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de eerste (zonnige!) dag vertrokken verschillende wethouders en raadsleden naar (agrarische) bedrijven, stapten ze in de auto bij de BOA's van het buitengebied en wandelden ze in de Genneper Parken om meer te horen over grondwaterbescherming. Kortom een gevarieerde dag vol nieuwe ontmoetingen en inzichten!

 

SSIB  boa

SSIB schouder

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant voert voor 21 gemeenten en de provincie de wettelijke milieutaken uit
op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving